פרסום בטיקטוק
כנראה שלא צריך לספר לכם מה זה טיקטוק, רואים ושומעים את האפליקציה בכל מקום והיא להיט אצל ילדים ובני נוער, ולא רק הם. טיקטוק החלה בסין, בשם אחר, אך בשנת 2018 יצאה אל השוק העולמי ומיד כבשה את העולם בסערה. היא נחשבת למעביר הזמן האולטימטיבי והיא תמיד מציפה אתכם בסרטונים קצרים בהתאם לתחומי העניין אותם היא מזהה בקלות. לטיקטוק כ 750 מיליון משתמשים, ועל פי סקרים המשתמש הממוצע מקדיש כ 24 שעות בחודש לצפייה בסרטונים; ועם הצלחה שכזו ברור גם שעולם הפרסום מתעניין בקידום בטיקטוק. אז מה צריך לדעת על פרסום בטיקטוק וניהול קמפיין בטיקטוק.
ישנן כמה דרכים לעשות קידום בטיקטוק:
- הקמת חשבון טיקטוק – העסק שלכם יכול לפתוח חשבון טיקטוק ולהעלות אליו סרטונים קצרים. קחו בחשבון שהם צריכים להיות אטרקטיביים ומעניינים ומותאמים לקהל המטרה והאופי המיוחד של טיקטוק.
- שימוש במשפיעני רשת – ישנם הרבה משתמשי טיקטוק, גם ישראלים, אשר זכו לעוקבים רבים בזכות התוכן המעניין שהם מציעים. מפרסמים רבים עובדים עם משפיעני רשת ויוצרים שיתופי פעולה שונים על מנת לקדם את העסק שלהם. זכרו שתמיד חשוב לאפיין את קהל המשפיענים ולראות האם הוא מתאים לקהל המטרה שלכם.
- קמפיין ממומן – פרסום בטיקטוק יכול להתבצע גם באמצעות קמפיין ממומן, באופן דומה לרשתות חברתיות אחרות, אך בכל זאת לניהול קמפיין בטיקטוק יש את המאפיינים הייחודיים שלו.
האם פרסום בטיקטוק מתאים לכולם?
בשביל לענות על השאלה הזו אנו צריכים קודם כל להבין את סוג הקהל הגולש בטיקטוק.
אז כפי שאמרנו לטיקטוק יש כ 750 מיליון משתמשים, והצפי הוא שעד שנת 2025 הם יגרדו את מיליארד המשתמשים.
טיקטוק נחשבת לרשת הפונה אל הקהל הצעיר, 63% מהמשתמשים הם מתחת לגיל 30:
- טווח הגילאים: 10-19 שנים 28%
- טווח הגילאים 20-29 שנים 35%
- טווח הגילאים 30-39 שנים 18%
- טווח הגילאים 40-49 שנים 16.3%
- אחוז המשתמשים מעל גיל 49 הוא 2.7%.
משתמשי טיקטוק בישראל
על פי הנתונים, בישראל יש כ 2.5 מיליון משתמשי טיקטוק והיא מגיעה אל כ %41.7 ממשתמשי האינטרנט בישראל. 58% מהמשתמשים הן נשים ו %42 הם גברים. וחשבון הטיקטוק הישראלי בעל מספר העוקבים הגדול ביותר הוא של אנה זק. ושימו לב לעוד נתון מעניין, 53% מיוצרי התוכן הם בגילאי 18-24.
אז למי מתאים פרסום בטיקטוק?
בהתחשב בנתונים הללו, פרסום בטיקטוק נחשב למתאים עבור מי שפונה אל קהל המילניאלים ודור ה Z. הסקרים מראים כי עבור 30% מבני דור ה Z, הטיקטוק משמשת לצורך חקר שוק בהחלטות צרכניות. אם קהל המטרה שלכם הוא קהל צעיר, אין ספק שקידום בטיקטוק הוא דבר שעליכם להשקיע בו.
אך מצד שני אין זה נכון להגיד שרק צעירים נמצאים בטיקטוק, ניתן למצוא בה קהלים בכל הגילים, וכאשר אתם יכולים לטרגט את הקמפיין אל הקהלים הנכונים, תוכלו להפיק ממנו תועלת גם עבור קהלים מבוגרים יותר.
פרסום בטיקטוק יכול להתאים למותגים בתחום האופנה, הלייף סטייל, המזון, אפליקציות ועוד.
היתרונות של פרסום בטיקטוק
לפרסום בטיקטוק, הן באמצעות ניהול קמפיין בטיקטוק או באמצעות קידום אורגני, ישנם מספר יתרונות:
- היכולת להגיע אל קהלי מטרה ממוקדים – באמצעות ניהול קמפיין בטיקטוק תוכלו להגיע אל קהלי מטרה ממוקדים לפי גיל, מיקום, מין, תחומי עניין, שפות ועוד. כך שגם אם הקהל שלכם אינו הקהל הצעיר המאפיין את טיקטוק, עדיין תוכלו ליצור קמפיינים ממוקדים עבור קהל היעד. שימו לב שישנן גם אפשרויות טירגוט המאפשרות לכם להגיע אל יוצרי תוכן ומשפיענים.
- קהל בינלאומי – טיקטוק זוכה להצלחה גדולה בכל העולם והיא יכולה להתאים לעסקים שרוצים להגיע גם אל הקהל המקומי וגם אל הקהל הבינלאומי. אתם יכולים בו זמנית לנהל קמפיינים שונים לקהלים במדינות שונות ודוברי שפות שונות.
- בניית אמון והזדהות עם המותג – הסקרים מראים כי המשתמשים מרגישים קשר חזק ואינטימי יותר עם המותג. הוא מאפשר למשתמשים לראות את הפנים שמאחורי המותג ומגדיל את האמון שלהם במותג.
- פרסום בטיקטוק מעלה מכירות – 49% אחוז מהמשתמשים מעידים כי טיקטוק הייתה כלי חשוב שעזר להם בקבלת החלטות צרכניות. בטיקטוק הם נחשפים למוצרים ושירותים, וגם מקבלים עליהם מידע והתרשמות והוא משפיע בצורה חזקה על החלטות הקנייה שלהם.
- עלויות פרסום נמוכות – נכון להיום עלויות הפרסום בטיקטוק זולות יותר מאשר פלטפורמות כמו פייסבוק ואינסטגרם, מה שמאפשר לכם להגדיל את החזר ההשקעה.
אפשרויות הפרסום בטיקטוק
בעת ניהול קמפיין בטיקטוק קודם כל צריך להגדיר את מטרת הקמפיין:
העלאת מודעות המותג – זהו קמפיין המתאים למותגים הרוצים להגיע אל כמה שיותר אנשים. כך ניתן להעלות את המודעות למותג בקרב הקהל. שיטת התמחור של קמפיינים מסוג זה היא CPM, כלומר תשלום לפי חשיפה. בדרך כלל זהו הקמפיין המתאים עבור מותגים גדולים, אך גם עסקים קטנים יכולים להפיק ממנו ערך כאשר הם מטרגטים קהל באזור גאוגרפי מוגבל.
תנועה – זהו קמפיין אשר נועד להביא תנועה אל אתר או דף נחיתה. הוא דומה במאפייניו לקמפיין העלאת מודעות וגם הוא מגיע לקהלים רחבים. במקרים רבים מומלץ לעשות קידום בטיקטוק בשתי השיטות ולראות מה מביא יותר תוצאות.
התקנת אפליקציה – אם אתם משווקים אפליקציה ורוצים שהמשתמשים יתקינו אותה, זהו הקמפיין בשבילכם. קמפיין זה פונה אל המשתמשים בעלי הטירגוט שהגדרתם, אך בעלי הסבירות הגדולה יותר להתקין את האפליקציה.
צפיות בווידאו – ניהול קמפיין בטיקטוק לצורך העלאת צפיות בווידאו. טיקטוק תזהה את המשתמשים בעלי הסבירות הגדולה ביותר לצפות במודעה. שיטת התמחור כאן היא CPV, בה אתם משלמים לפי צפיות (במודלים של 2 שניות או 6 שניות). במקרים רבים זוהי אלטרנטיבה לקמפיין העלאת מודעות למותג. גם כאן נהוג לנקוט בשיטת ניסוי וטעייה.
מכירות קטלוג (לא קיים בכל המדינות) – קמפיין זה מתאים למכירות עבור לקוחות הנמצאים בשלב מתקדם במסע הלקוח וכבר ביקרו באתר שלכם ונחשפו למוצרים. זהו קמפיין יעיל המציג בפני קהל ”חם“ מוצרים רלוונטיים.
יצירת לידים – באמצעות קמפיין זה תוכלו להוסיף לסרטון הווידאו מודעה המביאה את הגולשים אל טופס לידים. זהו כלי יעיל לגיוס לידים ולקוחות חדשים. זהו אינו קמפיין עבור דף נחיתה, אלא עבור טופס לידים מובנה (ניתן להגדרות אישיות) של טיקטוק.
המרות – זהו קמפיין קידום בטיקטוק הנועד לגרום לגולשים לבצע פעולה מסוימת, כמו הרשמה או רכישה. על מנת למקסם את היעילות של הקמפיין הזה יש להתקין את התוסף של טיקטוק פיקסל באתר שלכם. טיקטוק תשתמש בו לצורך אפיון קהל המטרה האופטימלי.
פרסום בטיקטוק – סוגי מודעות
לפני שעושים ניהול קמפיין בטיקטוק, חשוב להכיר את סוגי המודעות השונות בהן ניתן להשתמש:
In-feed – אלו הן מודעות ווידאו המופיעות על פיד הגלילה של המשתמש. הן מופיעות על מסך מלא, כמו כל סרטון טיקטוק אחר. המשתמשים יכולים גם להגיב אליהן כמו כל סרטון אחר.
Takeover ads – אלו הן מודעות הצצות למשך מספר שניות ומכסות את כל המסך כאשר המשתמש נכנס לאפליקציה ולאחר מספר שניות הן הופכות לחלק מהפיד. הן יכולות גם להופיע בתור תמונות או גיפים עם קישורים ללחיצה.
Top View ads – דומות לסוג הקודם, אך הן אינן מופיעות מייד כאשר פותחים את האפליקציה, הן מופיעות לפני פוסטים.
קידום בטיקטוק, איך לעשות את זה נכון
פרסום בטיקטוק הוא הרבה יותר מניהול קמפיין בטיקטוק וטירגוט של פרסום ממומן. חשוב להבין את האפליקציה ואת מה שמתרחש בה מבחינת טרנדים. למשל על מנת למנף את הפרסום בטיקטוק, חשוב לדעת כיצד להשתמש בהאשטאגס. רבים מהחיפושים באפליקציה מתבססים על האשטאגים פופולריים. צריך להכיר את הטרנדים, לפעול מהר ולייצר תכנים מתאימים על מנת למנף את התנועה הקשורה להאשטגים. כדאי גם לזהות את השעות האופטימליות לפרסום. בשעות מסוימות ישנה פעילות גדולה יותר של גולשים וזוהי הזדמנות להגדיל חשיפה. בדרך כלל מדובר בשעות הערב, אך חשוב להבין את הרגלי הגלישה של הקהל שלכם.
60% מהגולשים משתמשים באפליקציה לצורך מציאת תוכן מעניין או מצחיק. וזה מה שמביא אותנו לאתגר הגדול ביותר של קידום בטיקטוק. הקהל אינו מעוניין בסתם פרסומות ומאבד את סבלנותו מהר מאוד, דבר הבא לידי ביטוי בגלילת המסך לסרט הבא ללא שום מחשבה מודעת. לכן חשוב להיות יצירתיים ולהשקיע בבניית תוכן איכותי, זהו הבסיס לקידום בטיקטוק. וכמובן מוטב להשאיר את הפרסום בטיקטוק למי שמתעסק בזה באופן מקצועי ויכול לטפל בכל ההיבטים של הפרסום, החל מיצירת התוכן ועד ניהול קמפיין ממומן.